G-TENNIS


Wat is G-tennis?


Tennis is een sport voor iedereen. G- Tennis staat voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen.


Op je eigen niveau tennissen

Voor spelers die door hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere tennisactiviteiten op een tennisvereniging is G- tennis ontwikkeld. Voor  G-tennissers zijn leuke tennisactiviteiten en evenementen. Plezier en enthousiasme staat voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren.

Daarom zijn er aparte G-tennis spelregels en worden G-tennissers ingedeeld indivisies, een indeling op basis van individuele vaardigheden.


Plezier en ontspanning

Het leuke aan G-tennis is, is dat je op een gezellige en ontspannen manier op je eigen niveau kan tennissen. Daarnaast levert G-tennis een belangrijke bijdrage aan de verbetering van je conditie en motorische vaardigheden en draagt het bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing.

Belangrijkste redenen om te sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking:

  1. plezier en ontspanning
  2. fit blijven
  3. contacten met andere mensen


Toernooien en evenementen

G-tennissers beleven veel plezier aan het spelen van wedstrijden en het meedoen aan activiteiten. In Nederland worden er zowel door verenigingen als landelijke organisaties verschillende toernooien en evenementen georganiseerd, zoals de Nationale Kampioenschappen G-tennis en de Nationale Spelen.Wanneer

Op zaterdagen van 9:00 - 11:00 uur


Kosten G-tennis

G-Tennis

jaarlijkse bond - en vereningskosten 50,00 Euro

Zomer 125,- (buitenbanen)

Winter 155,- (ballonhal)G-sporten

Tennis & Padel Meerzicht is bezig om het aanbod G-sporten breder te maken. Houdt onze socials en website goed in de gaten!


Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op door hier op het contactformulier te klikken.PLEZIER & ENTHOUSIASTME

IEDERE ZATERDAGOCHTEND

Mag ik jullie voorstellen aan Peter & Karel, zij komen op de zaterdagochtend na de G-tennis altijd nog gezellig een drankje doen..